Webinar Ondersteuning

butterflies blue

Wat is een Webinar?

Het woord 'Webinar' is een samentrekking van ‘Web’ en ‘Seminar’. Het is een Online Seminar, een lezing, workshop, college of een ander soort presentatie waarin je kennis over wilt dragen via  het internet. De deelnemers kunnen dit webinar rechtstreeks op hun eigen computer volgen en de spreker(s) zien en horen. Je kunt kiezen voor een webinar waarin je alleen kennis/informatie deelt, maar je kunt ook kiezen voor een interactieve webinar d.m.v. een Q&A, zodat je weet wat er bij jouw deelnemers leeft, etc.

De voordelen van een webinar

♥  je bereikt in 1x een grote groep deelnemers online op diverse plaatsen zonder dat de deelnemer zich hoeft te verplaatsen, dus gewoon vanaf hun eigen werkplek bijv.

♥ De deelnemers zien en horen alleen de presentator(s) en niet elkaar.

♥ Sommige aanbieders van webinars bieden je de mogelijkheid om een privéchat in te stellen. Op die manier kunnen de deelnemers hun vragen/antwoorden rechtstreeks naar jou als presentator sturen, zonder dat andere deelnemers die vraag/antwoord ziet. In sommige seminars krijg je die mogelijkheid niet en op deze manier stel je toch de privacy van de deelnemer garant.

♥ Er zijn ook aanbieders die achteraf een opname/video van het webinar beschikbaar stellen. Dat is wel handig, want deze kun je dan weer gebruiken als promotiemateriaal of je kunt hem nog toesturen aan mensen als naslagwerk. Mocht een deelnemer op het laatste moment toch niet kunnen deelnemen aan het webinar, maar zich wel hebben aangemeld, dan kun je hem evt. ook nog nasturen en kunnen ze toch over jouw informatie/kennis beschikken.

ShineMoments_2018-36_web
heart-2750394

Mijn doel: jou verder te helpen met de groei van je bedrijf!

ShineMoments_2018-29_web

Dit is super handig! Maar hoe ga ik dat dan doen?

 

Er zijn natuurlijk meerdere wegen die naar Rome leiden en zo ook zijn er verschillende tools waarmee je zo’n webinar kunt faciliteren.

 

De tool waarmee ik werk is:
- WebinarGeek

 

Ik kan me voorstellen dat je het eng vindt. Dat je niet precies weet hoe de techniek werkt. 

Maak je geen zorgen! Wist je dat heel veel mensen zich laten ondersteunen hierbij. Iemand die op de achtergrond dit voor jou regelt en jou helpt bij de techniek etc. 

Vooraf

De voorbereiding is erg belangrijk, dus voordat je jouw webinar echt gaat geven, oefenen we deze eerst. Hoe werkt het nu eigenlijk, waar zitten alle knoppen, etc. Ik zorg ervoor dat je niet voor verrassingen komt te staan, dat je goed voorbereid bent en het professioneel verloopt.

Tijdens jouw live webinar

Vind je het een prettig idee dat er achter de schermen iemand bij is, die jou kan ondersteunen met de techniek e.d.? Ik kan tijdens jouw live webinar optreden als ‘moderator’. Wat doe ik dan;

Ik zorg dat de techniek soepel verloopt. Jij hoeft je geen zorg te maken of alles wel goed werkt.

Ik monitor de chat; stellen jouw deelnemers tussendoor vragen, dan breng ik deze bij jou onder de aandacht. Op die manier hoef je tijdens jouw presentatie/webinar niet continue de chat in de gaten te houden. Anders wordt je misschien te veel afgeleid…

Geven jouw deelnemers in de chat aan dat zij onverhoopt een technische probleem hebben, dan help ik hen. Daar hoef jij je dan niet druk om te maken.

Ik houd de tijd in de gaten, zodat je niet enorm uitloopt en de aandacht van jouw deelnemers verslapt. Dat zou zonde zijn. Jij kunt je dus volledig focussen op de inhoud!

Achteraf

Zo je hebt je webinar gegeven en wat nu?

Ik zorg er voor dat je een opname hebt van jouw webinar, dat je een deelnemerslijst krijgt en de statistieken van het verloop van jouw webinar. Het is toch altijd fijn om te weten hoe jouw webinar is verlopen.

Zorgeloos een webinar geven

  • 30 minuten vooroverleg

  • Het aanmaken van jouw webinar (en dus de link waarmee deelnemers zich kunnen aanmelden)

  • 30 minuten oefenwebinar, zodat je weet hoe het eruit ziet, hoe het werkt en wat onze rolverdeling is tijdens jouw live webinar

  • Handige en nuttige tips en tricks voor de opbouw van jouw presentatie en tijdens jouw webinar

  • Voordat we live gaan zorg ik dat alles ook technisch werkt; even testen of het geluid werkt, de webcam, jouw presentatie in beeld verschijnt, etc. 

  • Tijdens jouw live webinar ben ik aanwezig en ondersteun ik jou.

  • Je ontvangt een opname van jouw webinar en een lijst met gegevens van de deelnemers

ShineMoments_2018-44_web

Heb je nog vragen?

Neem dan contact met mij op!

Stuur je bericht

Voer a.u.b. uw naam in
Voer alstublieft een geldig telefoonnummer in.
Vul alstublieft een bericht in.
Je moet de voorwaarden accepteren.